اصول اساسی در جوجه کشی بوقلمون

ناگفته پیداست که مهمترین فاکتور جهت بدستآوردن بهترین نتیجه در جریان
جوجهکشی، رعایت و اعمال مطلوبترین درجه حرارت جهت رشد جنین میباشد.
با
وجود اینکه رطوبت، تهویه و چرخش هوا در دستگاهها و سالن جوجهکشی از
موارد مهمی هستند که اگر به درستی کنترل نشوند عوارض نامطلوب
جبرانناپذیری برروی نتیجه جوجهکشی خواهندداشت، اما در نهایت تخمها به
تغییرات جزئی این سه فاکتور از حد متوسط و نرمال چندان حساس نمیباشد، ولی
یک تغییر جزئی در میانگین درجهحرارت قابل تحمل برای جنین و افزایش یا کاهش
غیرضروری آن میتواند تاثیر بسزایی در کاهش قابلیت جوجهدرآوری تخمها
داشتهباشد.
با توجه به اهمیت این موضوع طی چند سال اخیر کمپانیهای
بزرگی تحقیقات بسیاری در جهت بدستآوردن درجه حرارت متعادل و مطلوب در
جوجهکشی بوقلمون انجام دادهاند وبسیاری از اطلاعاتی که هماکنون در
اختیار پرورشدهندگان بوده و در این صنعت مورد استفاده قرار میگیرند، حاصل
آزمایشات ویژه این شرکتها در آزمایشگاههای اختصاصی خود میباشد، در
مکانهایی که امکان مطالعه برروی اثرات گوناگون تغییرات درجهحرارت، در
مراحل مختلف جوجهکشی به راحتی وجود دارد.
این آموزش توسط بسیاری از افراد موفق در زمینه پرورش قارچ استفاده شده
این مجموعه برای شروع یک کسب وکار پرسود بسیار موفق بوده است
بهترین مجموعه برای کسب و کار زود بازده از ابتدا تا انتهای پرورش بوقلمون و کسانی که به فکر کسب درآمد و موفقیت در این کار پرسود هستند100 درصد توصیه میشود.
دستگاههای موجود در این آزمایشگاهها توانایی تنظیم در دماهای گوناگون
را داشته و جهت سنجش و بررسی بهتر حالات واقعی درون ماشینها و چگونگی انجام
مراحل جوجهکشی به مانیتورهای ویژهای مجهز هستند.
در تمامی ۱۵ سال
گذشته محققان با بازدید از بسیاری از موسسات جوجهکشی معتبر در سطح جهان و
اندازهگیری دما در انواع مختلف دستگاهها و سیستمها بدین نتیجه رسیدهاند
که دمای واقعی تخمها در درون ماشین میتواند بطور قابل ملاحظهای متفاوتتر
از دمای نشان داده شده بوسیله نشانگرهای دستگاه جوجهکشی باشد، بعنوان
مثال در جدول انتهایی مقاله چند نمونه از دماهای ثبت شده در جوجهکشیهای
آمریکایشمالی و اروپا دیده میشود.
باید توجه داشت که بهترین دما در
جوجهکشی بوقلمون، دمایی در حدود ۳۷/۵سانتیگراد میباشد، اما همانطور که از
جدول فوق مشاهده میگردد دما در میان تخمها و در درون دستگاه اغلب متفاوت
از این میزان است.
در هر حال مهمترین هدف در این تحقیقات بدستآوردن دامنه تغییرات دمایی است که جنین پرورش بوقلمون میتواند آنرا بدون هیچگونه اثر سوئی در نتیجه هچ تحمل نماید.
بعنوان
مثال انجام جوجهکشی در دمای بالاتر از ۳۸ سانتیگراد و در روزهای ۲۴ – ۱۸
کاهش قابل ملاحظهای را در قابلیت جوجهدرآوری و افزایش تلفات جنین در پی
داشته و نشانههای ویژهای را از نظر آسیبشناسی ازقبیل: وارونگی و
جابهجاشدگی جنین، آبآوردنچشمها، تورم و . . . بوجود خواهدآورد.
همچنین
پیوسته نگهداشتن دما در حدود ۳۶/۵ سانتیگراد نیز تاخیر در زمان هچ
(حدود۴۵ساعت) را نشان میدهد. مشاهدات فوق مؤید این نکته هستند که بهترین
درجه حرارت جهت انجام یک جوجهکشی موفقیتآمیز، درجهحرارتی در حدود ۳۷/۵
سانتیگراد میباشد.
این آموزش توسط بسیاری از افراد موفق در زمینه پرورش قارچ استفاده شده
این مجموعه برای شروع یک کسب وکار پرسود بسیار موفق بوده است
بهترین مجموعه برای کسب و کار زود بازده از ابتدا تا انتهای پرورش بوقلمون و کسانی که به فکر کسب درآمد و موفقیت در این کار پرسود هستند100 درصد توصیه میشود.
همچنین درجهحرارتهای بالاتر از این مقدار نسبت به
درجهحرارتهای پائینتر به مراتب اثرات مخربتری را در نتیجه جوجهکشی
خواهندداشت. اگر دما برای ۳ روز یا کمتر در حدود ۳۸/۵ درجه سانتیگراد و در
هر یک از مراحل جوجهکشی اعمال شود اثر چندانی را بر روی قابلیت جوجه
درآوری نخواهندداشت اما اعمال همین دما به مدت ۵ روز یا بیشتر میزان هچ را
به طرز قابل ملاحظهای کاهش خواهد داد. باید خاطرنشان کرد که بیشترین
کاهش در میزان هچ هنگامی مشاهده میشود که درجه حرارتهای بالا در طول
هفته دوم جوجهکشی اعمال شوند. به عبارت دیگر اعمال دمای ۳۸ سانتیگراد
هنگامی تاثیری بر نتیجه هچ نخواهدداشت که به مدت ۶ روز و در هفته اول، سوم و
چهارم جوجهکشی اعمالگردد اما در هفته دوم جوجهکشی اعمال همین دما،
کاهش در میزان هچ را در پی خواهد داشت، این مسئله نشاندهنده حساسیت ویژه
جنین بوقلمون به دماهای بالا بخصوص در هفته دوم جوجهکشی میباشد.